Az ananász segít a köhögés leküzdésében?







Küszöbünkön a tél, ilyenkor előbb-utóbb kénytelenek vagyunk felvenni a harcot a meghűléses megbetegedésekkel szemben. Az első köhintés alkalmával a legtöbben célba veszik a gyógyszertárakat és köhögéscsillapító szirupokat, orvos által felírt gyógyszereket, antibiotikumokat szereznek be. Van azonban egy mellékhatásoktól mentes csodaszer is a köhögés legyűrésére.


Meg fogsz lepődni, ha elmondom, mennyi olyan természetes gyógyszer áll rendelkezésedre, amelyért egy lépést sem kell tenned, mert már eleve a kamrádban sorakoznak. Az ananászlé például egyike azoknak a csodálatos gyógyító italoknak, amelyek segítenek megszüntetni a tartós köhögést és a torokfájást.





2010-ben indiai kutatók természetes anyagokkal kísérleteztek, hogy megtalálják a tuberkulózis kezelésére alkalmas naturális gyógymódot. Ekkor fedezték fel, hogy a mézzel, borssal és sóval összekevert ananászlé kiválóan oldja a nyálkahártya gyulladásait, és nyugtatja a köhögést. A páciensek gyógyulása ötször gyorsabb volt a természetes ananászlé segítségével, mint a receptre kapható köhögéscsillapító szirup használata esetében.
Az ananászlé jótékony hatásai

Az ananász a gyógyhatását a benne található bromelain nevű erős enzimnek köszönheti, ami úgy működik, mint egy antioxidáns: csökkenti a gyulladást és a melléküregek duzzanatát.
Elpusztítja a baktériumokat és felveszi a harcot a fertőzésekkel szemben.

Egy csésze ananászlé tartalmazza ugyanakkor a C vitamin ajánlott napi bevitelének 50 %-át is, ami egy másik immunerősítő antioxidáns lévén közvetetten csillapítja a köhögést.

A bromelain és a C-vitamin mellett az ananász jó beviteli forrása az A vitaminnak, a tiaminnak, a riboflavinnak, a B6 vitaminnak, a folsavnak, a pantoténsavnak, a magnéziumnak, a mangánnak és a káliumnak is, amelyek mind nélkülözhetetlen tápanyagok a testi egészség megőrzéséhez.

A természetes köhögéscsillapító receptje:

A leghatékonyabb természetesen a saját kezűleg facsart ananászlé, hiszen a boltokban kapható gyümölcslevek sok hozzáadott cukrot és különböző mesterséges aromákat tartalmaznak.

1 csésze ananászlé
¼ csésze friss citromlé
1 db gyömbér (kb. 3 cm)
1 evőkanál méz
1 csipet só
½ teáskanál cayenne bors
Vegyél be ebből a „gyógyszerből” 1/4 csészével háromszor naponta, és a köhögésed rövid időn belül megszűnik.

Megjegyzés: Egy kis kurkumával kiegészítve a „koktélt” egy kiváló emésztéssegítő szert is kapunk.


Ha hasznosnak találtad nyomj egy LIKE-t is!

Forrás itt található: