10 dolog, amit nem tudtál a hagymáról







A hagymát imádjuk, s most, hogy elárasztja a piacokat az újhagyma, képesek vagyunk reggeltől estig bármilyen formában fogyasztani. Egészséges, feltölti a szervezetünket vitaminnal és ásványi anyaggal, ezért fogyasszunk belőle minél többet.

hagyma1Azonban van egy pár tény, amit eddig nem biztos, hogy hallottunk, tudtunk:



1. A kutyák számára nagyobb mennyiségben mérgező lehet. Bármennyire is csodálkozunk, vannak állatok, melyek imádják a zöldségeket. Vigyázzunk, ha a mi kutyánk is ebbe a kategóriába tartozik. A nagy mennyiségben fogyasztott hagyma, az állat szervezetében elpusztítja a vörösvértesteket, vérszegénységet okozhat.

2. A hagyma egy probiotikus élelmiszer, fuktooligozaharid tartalma miatt megkönnyíti az emésztést. Segíti a jó baktériumok szaporodását.

3. Erős antibakteriális hatása van, nagy hasznát vehetjük a különböző gombás megbetegedések leküzdésében. Segít a szervezetben fölöslegesen felhalmozódott víz távozásában. Akik Candida gombával küzdenek, gyakran tartja vissza szerveztük a vizet.

4. Erősíti az izomzatot. Már az ókori Egyiptomban a piramis építő munkások is nagy mennyiségben fogyasztottak hagymát.


5. A római gladiátorok is sok hagymát ettek erőnlétük növelése érdekében.

6. Sok helyen hagymát ültetnek a veteményesbe a rovarok elszaporodása érdekében. A rovarcsípés is könnyebben elmúlik, ha a helyét hagymával dörzsöljük be.

7. A mogyoróhagyma íze és illata erőteljesen hasonlít a fokhagymáéhoz.

8. Használhatjuk saláták, friss ecetes savanyúságok készítéséhez. Egy igen közkedvelt fogyasztási módja a karamellizált hagyma.

9. Erős daganatellenes – leginkább gége és petefészekrák – hatása van, akkor is, ha csak néha fogyasztjuk.

10. A középkorban a hagyma egy értékes fizetőeszköznek számított.


Ha hasznosnak találtad nyomj egy LIKE-t is!

Forrás itt található: