Nyomtasd ki!
Egy washingtoni egyetem kutatói áldásukat adták egy levesre amiben a hatóanyagok 100-szor hatékonyabbak, mint az antibiotikumokban. Ebben a cikkben megadjuk most önöknek ennek a levesnek a receptjét ami amellett hogy erősíti a szervezetet még olcsó is és könnyen elkészíthető.
A leves fő alkotóeleme a fokhagyma, az elkészítése azonban mégsem hasonlít egy sima fokhagyma levesre.
Hozzávalók(350-400 ml):
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 nagy apróra vágott hagyma
- 1 evőkanál apróra vágott friss kakukkfű
- sárgarépa, zeller, petrezselyem, babérlevél
- 1 pohár tejföl
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy
tepsibe tegyük bele a felkockázott hagymát és fokhagymát, öntsük le
olívaolajjal majd fóliázzuk le a tepsit. Ezt süssük 90 percig, majd
hagyjuk kihűlni. Közben egy serpenyőben 2 evőkanál olívaolajat, és a
vajat melegítsük közepes hőmérsékletre 2-3 perc alatt. A megsült
fokhagymát és hagymát tegyük ezután ebbe a serpenyőbe. Keverjük jól
össze a kakukkfűvel, a petrezselyemmel és babérlevéllel, öntsük fel
vízzel, tegyük bele a felvágott zöldségeket, és így főzzük, amíg a
zöldségek megpuhulnak. Ezután turmixoljuk össze ezt a levest és
szárazókenyérkockákkal máris fogyaszthatjuk. Sózzuk, borsozzuk és ízlés
szerint tejföllel kavarjuk el.
Forrás itt található: