Nyomtasd ki!
A vér tisztítása egy nagyon fontos dolog, az összes baktérium ugyanis itt lapul meg, amiből tartós, hosszú ideig tartó betegségek keletkeznek. Ezért is van az, hogy ha orvoshoz megyünk, a vérvizsgálat szinte minden betegséget képes kimutatni azonnal.
Az alábbi recepttel megtisztítható a
vér, a betegségek, a baktériumok és vírusok pedig száműzve lesznek
onnan, és egészségesebbnek érezhetjük magunkat, mint valaha.
Hogyan kell elkészíteni a hatékony orvosságot?
Hozzávalók:
- 12 gerezd fokhagyma
- ½ liter vörösbor
Elkészítés:
Vágd apróra a fokhagymákat és helyezd el
őket egy üveg aljára. Add hozzá a fél liter vörösbort és légmentesen
zárd le az üveget. Egy hétre tedd egy olyan helyre, ahol fény éri. A hét
folyamán több alkalommal is rázd fel alaposan az üveg tartalmát, hogy a
keverék alaposan összeérjen.
Fogyasztása:
Naponta legalább háromszor 1-1
teáskanállal fogyassz belőle körülbelül egy hónapon át. Miután végig
csináltad a kúrát, tarts egy hat hónapos szünetet, majd kezd el újból a
tisztítást.
Fokhagyma hatása:
A korszerű orvostudomány elismeri, hogy a
fokhagyma rendszeres fogyasztása eredményesen csökkenti a magas
vérnyomást, segít megelőzni az érelmeszesedést, fokozza az
emésztőrendszer, az epe és a máj működését, fertőtleníti a bélrendszert.
Régi mondás, hogy a tartós egészség feltétele naponta egy vöröshagyma,
két gerezd fokhagyma és három alma. Ismeretes a fokhagyma baktériumölő
hatása. A Kochféle TBC- bacilusokat 1/1500
hígítású fokhagymakivonat megöli. Tudományosan igazolt gyógyhatásai
mellett széles körben használták (és egyes helyeken használják még ma
is) varázsszerként: az ókori népek a nyakukban viseltek egy gerezd
fokhagymát amulettként, és azt tartották róla, hogy az megvédi őket a
szemmel verés és a betegségek ellen.
A fokhagyma jellegzetes, igen hosszú ideig tartó, intenzív szagát egy kéntartalmú vegyület, az allil-szulfid okozza.
A fokhagyma jellegzetes, igen hosszú ideig tartó, intenzív szagát egy kéntartalmú vegyület, az allil-szulfid okozza.
Vörösbor hatása:
Például akinek a túlfeszített
idegállapota miatt, az állandó stressz következtében ugrik meg a
vérnyomása, az kis mennyiségben ihat bort, hiszen a bor oldja az
érfalakon lévő (érszűkítő, tehát vérnyomást növelő) meszesedést, és
persze oldja a vérnyomást fokozó stresszt is! A bor javítja a
hangulatot, étkezés után fogyasztva pedig segíti az emésztést. Mivel a
könnyű asztali bor alkoholtartalma nagyon alacsony, ezért nem kábít,
viszont a kedvező élettani hatásuk épp úgy megvan, mint a testes
boroknak.
A régi népi orvoslás a vérszegény nőknek rendszeres vörösbor-fogyasztást ír elő, a tudósok egyelőre nem tudták bebizonyítani, hogy a vörösborban lévő vas be tud-e épülni a szervezetbe, ugyanis a gyomorból nem nagyon szívódik fel a véráramba. A vérszegénység ellen maximum az miatt javasolható, hogy étvágyat csinál, és így valószínűleg a több táplálék révén jut a szervezet több vashoz, és képződik több vörösvérsejt. Ma már azt is bebizonyították a kísérletek, hogy a bor nemcsak a szívbetegség ellen véd, hanem rákellenes hatása is van. A borban lévő flavonoidok stimulálják az immunrendszert, és jelentősen csökkenti a vesekőképződést.
A régi népi orvoslás a vérszegény nőknek rendszeres vörösbor-fogyasztást ír elő, a tudósok egyelőre nem tudták bebizonyítani, hogy a vörösborban lévő vas be tud-e épülni a szervezetbe, ugyanis a gyomorból nem nagyon szívódik fel a véráramba. A vérszegénység ellen maximum az miatt javasolható, hogy étvágyat csinál, és így valószínűleg a több táplálék révén jut a szervezet több vashoz, és képződik több vörösvérsejt. Ma már azt is bebizonyították a kísérletek, hogy a bor nemcsak a szívbetegség ellen véd, hanem rákellenes hatása is van. A borban lévő flavonoidok stimulálják az immunrendszert, és jelentősen csökkenti a vesekőképződést.
Forrás itt található: