Hozzávalók egy 28x20 cm-es kicsi tepsihez:
300 g liszt (nálam 150 g zabliszt és 150 g sima liszt)
1 csomag sütőpor
1 csipet só
80 g xilit
1 csomag vaníliás cukor
250 g puha vaj vagy ha hideg, akkor sajtreszelőn szoktam lereszelni
1 tojás
Tölteléknek:
180 g áfonyalekvár
180 g narancslekvár
180 g szilvalekvár
+ 2 evőkanál zsemlemorzsa azokhoz a lekvárokhoz amelyek esetleg hígabbak
1 tojássárga a kenéshez
1 marék tört dió vagy mogyoró és 1-2 evőkanál xilit a szóráshoz
Elkészítés:
A lisztet,
a sót, cukrokat és a sütőport összekeverjük, majd a vajjal
elmorzsoljuk, végül a tojással összegyúrjuk. Ha nehezen állna össze,
borítsuk ki a munkapultra és ott gyúrjuk tovább, mert ott sokkal
könnyebben tudunk dolgozni, én mindig így csinálom.
Tovább a recepthez még több képpel: