Mimóza szelet


Megosztás

 

Hozzávalók egy 28x20 cm-es kicsi tepsihez:

300 g liszt (nálam 150 g zabliszt és 150 g sima liszt)
1 csomag sütőpor
1 csipet só
80 g xilit
1 csomag vaníliás cukor
250 g puha vaj vagy ha hideg, akkor sajtreszelőn szoktam lereszelni
1 tojás

Tölteléknek:
180 g áfonyalekvár
180 g narancslekvár
180 g szilvalekvár
+ 2 evőkanál zsemlemorzsa azokhoz a lekvárokhoz amelyek esetleg hígabbak
1 tojássárga a kenéshez
1 marék tört dió vagy mogyoró és 1-2 evőkanál xilit a szóráshoz

Elkészítés:
A lisztet, a sót, cukrokat és a sütőport összekeverjük, majd a vajjal elmorzsoljuk, végül a tojással összegyúrjuk. Ha nehezen állna össze, borítsuk ki a munkapultra és ott gyúrjuk tovább, mert ott sokkal könnyebben tudunk dolgozni, én mindig így csinálom.

Tovább a recepthez még több képpel: