Tészta:
150 g zabliszt
100 g mandulaliszt
50 g kókuszliszt
225 g kókuszzsír
1 tojássárgája
kb. 1-2 ek. kókusztejszín
Töltelék:
400 g darált mák
100 g xilit
1-2 ek. folyékony édesítő
3 tojássárgája
4 tojásfehérje
1 citrom leve
1 teáskanál vanília kivonat
50 g kókuszzsír
kb. 3 ek. baracklekvár
Elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrjuk és két cipóra osztjuk 2/3-1/3 arányban és hideg helyre tesszük.
A mákot a cukrot egy pici vízzel sűrűre főzzük.
Mikor
már langyos, mehet hozzá a kókuszzsír, tojássárgák, vanília kivonat,
baracklekvár, citrom leve, de csak annyi, hogy krémszerű kenhető masszát
kapjunk, ne folyjon.
Tovább a recepthez még több képpel: