Megosztás
Tészta hozzávalói 23 cm átmérőjű tortaformához:
4 tojás
4 csapott evőkanál xilit
4 enyhén púpozott evőkanál teljes kiőrlésű zabliszt
1 teáskanál sütőpor
Krémhez:
2 banán
1 csomag banánízű pudingpor – nálam vanília, mert életem során sajnos még sosem találkoztam banán ízű pudingporral :-)
5 evőkanál xilit
3 dl kókusztej vagy mandulatej
15 dkg puha vaj
1 kávéskanál citromlé
limonádé a lapokra (0,5 dl víz, 1/2 evőkanál citromlé, 1/2 evőkanál xilit összekeverve)
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tortaformát sütőpapírral béleljük.
A tojásokat a xilittel kb. 10 percig folyamatosan verjük, míg gyönyörű magas, stabil, de könnyű habot kapunk.
Ezután egy szilikonlapát segítségével, szakaszonként beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.
Tovább a recepthez még több képpel: