Meggyes habkocka


Megosztás

 

Hozzávalók a tésztához:
200 g vaj
150 g xilit
1 teáskanál folyékony édesítő
6 tojás
200 g zabliszt
150 g őrölt mandula
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor
140 ml tej
1 kg kimagozott meggy vagy 1 üveg meggybefőtt

Habhoz és mázhoz:
250 ml tejszín
1 tasak habfixáló (Dr. Oetker)
poxukor ízlés szerint
1 és fél tábla Boci étcsokoládé
50 g vaj


Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és a 40 x 24 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk.
A lisztet a darált mandulát és sütőport összekeverjük.
A puha vajat a cukorral habosra keverjük, majd a tojások sárgáját is hozzákeverjük egy kevés mandulás liszttel, majd a tejet.

Tovább a recepthez még több képpel: