Megosztás
Hozzávalók a tésztához:
20 dkg vaj
5 dkg kakaó
30 dkg cukor (nálam fele xilit)
2 tojás
22 dkg liszt
Hozzávalók a krémhez:
12 dkg vaj
konzerv sűrített tej – 397 g (én tubusost használtam – 170 g egy tubus)
2 ek. méz
7 dkg cukor (nálam fele xilit)
6 dkg darált dió
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé (nálam Boci)
10 dkg tejcsokoládé (nálam Milka)
1 ek. napraforgóolaj
2 dkg darált dió (ez egy lényeges változtatás, mert eredetileg mogyoró van benne, de nekem az sosincs viszont dióm annál inkább)
Elkészítés:
Egy edényben megolvasztjuk a vajat, hozzákeverjük a kakaót és a cukrot.
A tűzről levével hozzákeverjük a tojásokat majd a lisztet.
Sütőpapírral
bélelünk egy 20 x 30-as tepsit, úgy hogy körbe kilógjon a papír, így
mikor már szelhető lesz a sütink, a papírt fogva kiemeljük a tepsiből és
könnyedén formára vágjuk, persze dermedés után!
Tovább a recepthez: