Méteres kalács


Megosztás

 

 Hozzávalók a tésztához:
4 tojás
200 g cukor
100 ml olaj
100 ml meleg víz
250 g liszt
1 csomag sütőpor
1 púpozott evőkanál kakaópor

Krémhez:
300 g porcukor
2 csomag puncs vagy eper ízű pudingpor
250 g puha vaj
600 ml tej
2 evőkanál rum

Csokoládé bevonathoz:
300 g étcsokoládé
2 evőkanál olaj


 Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Az őzgerincformákat kivajazzuk és lisztezzük.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd a vizet és olajat is hozzáadjuk, utoljára pedig a sütőporos lisztet is hozzákeverjük.
A tészta felét az egyik formába öntjük, a másik felébe pedig belekeverjük a kakaóport és a másik formába simítjuk.

Tovább a recepthez még több képpel: