Megosztás
Hozzávalók a tésztához:
32 dkg liszt
1 cs. sütőpor
1 egész tojás
20 dkg zsír, vagy vaj, margarin
10 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
1 citrom leve és héja (nálam a héja kimaradt, a vegyszerek miatt)
A
lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a többi hozzávalóval tésztát
gyúrunk. Ha a margarinunk éppen a hűtőben volt akkor sajtreszelőn
lereszelve gyúrjuk a tésztához.
A lágyságot vagy keménységet korrigálni tudjuk liszttel vagy citromlével.
A
tészta 2/3 részét kinyújtjuk és a sütőpapiros tepsibe terítjük.
Megkenjük a frissen elrakott sárgabarack lekvárunkkal, több mint fél
üveggel. Ne sajnáljuk!!!
Látszik a fotón is, hogy szaftos isteni állaga lett a sütinek! Szerintem így az igazi!
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A lekváros rétegre:
3 tojás
20 dkg darált dió
3 szelet reszelt étcsoki, lehet tejcsoki is
18 dkg cukor
1 tojássárgája pici vízzel a rács kenéséhez.
A csokit lereszeljük és a darált dióhoz keverjük.
A tojások fehérjét felverjük kemény habbá.
A sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a csokis diót felváltva a habbal.
Tovább a recepthez még több képpel: