Családok figyelem – ekkor érkezik a következő családi pótlék – érdemes spórolni vele!









Családok figyelem – ekkor érkezik a következő családi pótlék – érdemes spórolni vele!

Érdemes spórolni a családi pótlékkal, mert sajnos januárban egyetlen vasat sem kapnak a családok!
Be­csa­pós lehet, hogy de­cem­ber­ben két­szer jött csa­ládi pót­lé­k. Vi­gyázat, januárban nem lesz családi pótlék utalás!


Sajnos több megkeresés is érkezett, hogy miért nem utaltak családi pótlékot januárban, ezek szerint kevés volt a tájékoztatás, még mindig volt, akihez nem jutott el az információ, miszerint azért volt kétszer családi pótlék decemberben, mert a januári családi pótlékot előbb utalták!


A családi pótlékot 2016-ban már nem a Magyar Államkincstár vagyis a MÁK utalja, hanem a Kormányhivatal.Ezt a változást egyébként még tavaly április 1-től vezették be.A családi pótlék igényléséhez is a budapesti vagy a megyei kormányhivatalokat kell felkeresni.

A családi pótlék összeg sajnos 2016-ban nem változott, így a 2016-os családi pótlék összegek a következők >>

A családi pótlék összege jelenleg 1 gyermek után 12.200.-Ft, egyedülálló szülőnek 13.700.-Ft. 2 gyermek után 13.300.-Ft gyermekenként, egyedülálló szülőnek 14.800.-Ft gyermekenként. 3 vagy ennél több gyermek után a család 16.000.-Ft-ra jogosult gyermekenként, ha pedig egyedülálló szülőről van szó, akkor 17.000.-Ft ez az összeg gyermekenként.


A családi pótlék utalásának időpontját még nem véglegesített a Kormányhivatal, így egyelőre csak valószínű időpontról beszélhetünk, de majdnem 100% az esélye annak, hogy a családi pótlék február 1-jén egy hétfői napon fog megérkezni a a családokhoz!

Még több közérdekű cikk itt található: KATTINTS IDE

A teljes cikk itt található:
http://palyazatfigyelo.info/2016/01/22/csaladok-figyelem-ekkor-erkezik-a-kovetkezo-csaladi-potlek-erdemes-sporolni-vele.php