Közalkalmazotti bértábla 2016 – közalkalmazotti béremelés 2016









A kormány a programban az eddigieknél gyorsabb hiány- és adósságcsökkentéssel számol. Szerintük 2018-ra a GDP 70 százaléka alá csökkenhet az adósság szintje. Nagyobb gazdasági növekedésre – a korábbi 2,5 helyett 3,1 százalékra - és alacsonyabb inflációra számítanak. A programból kiderül, hogy a jövő évi büdzsében 1,6 százalékos inflációval számol a kormány, tehát ennyivel emelkednek január elsejétől a nyugdíjak.

Rossz hír viszont, hogy az adócsökkentések rovására a kormánynak nem marad mozgástere. A következő két évben még két alkalmi szja-csökkentés férhet bele és továbbra sem lesz általános közalkalmazotti béremelés. „A költségvetési keretek 2016-ban sem teszik lehetővé a közszférában az általános illetményemelést” – szögezi le a kormány a konvergencia programban.






 2008 óta változatlan az illetménytábla, a fegyveres testületek tagjain és a pedagógusokon kívül a kormánytisztviselőknél indítják el az életpályamodellt, ám ez utóbbi is csak a közalkalmazottak 10 százalékát teszi ki. A jövedelemadó csökkentése viszont mindenhol általános nettó béremelkedést fog eredményezni, igaz csak egy százalék



Még több közérdekű cikk itt található: KATTINTS IDE

A teljes cikk itt található: