ISMÉT LESZ INGYENES CSOMAG ÉS ÉTELOSZTÁS TÖBB HELYEN AZ ORSZÁGBAN – NE MARADJ LE…OSSZÁTOK MEG









CSOMAG ÉS ÉTELOSZTÁS
Az utóbbi években hazánkban égető problémát jelent a társadalom perifériájára került honfitársaink szociális ellátása, s jelenleg e közfeladat ellátásában 10% körüli a civilek aránya. A hatékonyabb szervezeti működés, illetve a pályázati lehetőségek igénybevétele érdekében alapította meg 1999-ben a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége az Ételt az Életért Közhasznú Alapítványt, melynek célja az emberek testi-lelki szenvedésein való enyhítés ― tápláló, vegetáriánus ételek osztásával.


Az „Ételt az Életért” misszió célja lényegében az, hogy vegetáriánus ételek ingyenes osztásával békés egyensúlyt teremtsen a világ élelmezésében. Mára a Kṛiṣṇa-hívők őszinte törekvésének eredményeképpen a program a világ legjelentősebb vegetáriánus étkeztetési mozgalmává nőtte ki magát.



Az ősi India védikus írásainak tanításaira támaszkodva a Kṛiṣṇa-hívők kizárólag olyan, zöldségekből, gyümölcsökből, gabonákból, tejtermékekből és olajos magvakból készített ételeket fogyasztanak, melyeket előbb felajánlottak Istennek áldozat gyanánt. Ezek a megszentelt ételek tisztítják a szívet és a lelket, így a Kṛṣṇa-hívők által kínált ételek nemcsak a testi szükségleteket elégítik ki, hanem egyben segítenek visszaállítani a lélek eredeti, szeretetteljes kapcsolatát az Istenség Legfelsőbb Személyiségével és segítenek a belső béke elérésében.



A teljes cikk itt található: