FELNŐTTEKNEK HAVI 50 EZER, GYEREKEKNEK 25 EZER, VÁRANDÓSOKNAK 75 EZER FT FELTÉTEL NÉLKÜLI ALAPJÖVEDELMET VEZETNÉNEK BE!










A feltétel nélküli alapjövedelem bevezetéséről üléseztek közgazdászok Budapesten.

A feltétel nélküli alapjövedelem lényege, hogy anyagi helyzetétől függetlenül mindenkinek járna rendszeresen annyi pénz, amennyiből lakni, étkezni, öltözködni tudna. 1974-től 1979-ig Kanadában be is vezették az alapjövedelmet, míg más országokban, Hollandiában, Németországban, Ausztriában, Franciaországban politikusok, filozófusok, szociológusok kampányoltak mellette.

2013- ban nálunk erről már nyújtottak be törvényjavaslatot, Szili Katalin tette ezt meg, de szavazni végül nem szavaztak róla.


2014-ben már megjelent a LÉT munkacsoport tanulmánya, ők 2015-re már bevezetett feltétel nélküli alapjövedelemmel számoltak.A számok a következőképpen néztek gyereknek 25, felnőttnek 50, várandós édesanyának 75 ezer forint készpénz jár.Ezt a pénzt semmilyen adó és közteher nem terhelné, nem kellene semmit tenni érte, semmilyen magatartási szabályai nincsenek, és bármire el lehetne költeni



Ha jobban belegondolunk hamar rájöhetünk, hogy kiknek fog ez kedvezni….mely családokban van sok gyerek? Mely családokban várandós szinte mindig valamelyik családtag? Mely családokra nem jellemző a munka szeretete? Mi lesz az Aki nem dolgozik, ne is egyék kijelentéssel? (régen működött!)



Az alapjövedelem mellett kampányolók szerint az alapjövedelmet akkor is meg kell adni mindenkinek ha egész egyszerűen nem akar dolgozni?

Gondoljunk csak bele, mi lenne ha bevezetnének egy olyan jövedelmet, amiért nem kell dolgozni….jól hangzik csak beláthatatlan következményei lennének!

2015-ben a Párbeszéd Magyarországért (PM) karolta fel az elképzelést, Karácsony Gergely, a párt zuglói polgármestere is bejelentette, hogy havi 26 ezer forintos fejenkénti szintre szeretné kiegészíteni minden kerületi lakos jövedelmét.

Pogátsa Zoltán a Nyugat-Magyarországi Egyetem docense nem lenne ilyen „bőkezű”, azt mondta, ő csak azoknak adna alapjövedelmet, akiknek nincs hol dolgozniuk.



” Adjunk alapjövedelmet a menekülteknek attól a pillanattól kezdve, hogy Európa területére lépnek, később pedig tegyük lehetővé, hogy ha visszatérnek a hazájukba, akkor is kapják meg ezt a támogatást – hadarta egy nő, akiről kiderült, Szlovéniából érkezett, a szomszédos országban tagja annak a csoportnak, amelyik szintén a feltétel nélküli alapjövedelem bevezetésén dolgozik ” (vs.hu)

Ha végül nemcsak az európaiak, hanem mindenki kap alapjövedelmet, akkor ki akar majd dolgozni? – hangzott el az egyébként máshol is gyakran ismételt kérdés.

Arról még sokan sokat vitatkoznak, hogy mennyi legyen az alapjövedelem, 100 és 200 euro közötti összegre teszik!



A teljes cikk itt található:
http://palyazatfigyelo.info/2015/12/06/feltetel-nelkuli-alapjovedelmet-vezetnenek-be-magyarorszagon-is.php