Cafeteria 2016 – béren kívüli juttatások jövőre – ezek a változások jönnek!









Nagy meglepetésekre ne számítsunk a béren kívüli juttatások rendszerében jövőre: egy kis adócsökkentéstől eltekintve minden marad a régiben. Azonban még mindig vannak olyan, ritkán alkalmazott adómentes juttatási formák, amelyekről érdemes lenne tájékozódni. cafeteria 2016 változások

A személyi jövedelemadó 2016. január 1-től 15 százalékra csökken, melynek köszönhetően a munkáltatók jövőre az ideinél kedvezőbb adóteher mellett motiválhatják dolgozóikat a cafeteria és az egyes meghatározott juttatások bizonyos elemeivel. Az adócsökkenésen kívül egyéb érdemi változást nem hoz a jövő év cafeteria szempontjából, így tehát a juttatások egyes elemei, egyedi értékhatárai, adóalapja, egyéb adóterhei, illetve keretösszegei sem változnak 2015-höz képest.

Formai változások






A jövő év nagy újdonsága lesz, hogy 2016. január 1-től a papír alapú Erzsébet-utalványok mellé bevezetésre kerül az elektronikus plasztikkártya alapú Erzsébet Utalvány Plusz Kártya. Bár továbbra is megmaradnak a papír alapú utalványok, mégis érdemes megfontolni a kártya-forma választását, ugyanis az új rendszer mind a felhasználók, mind az elfogadóhelyek számára is számos előnyt biztosíthat.



Még több közérdekű cikk itt található: KATTINTS IDE

A teljes cikk itt található: