A leggyorsabb és legegyszerűbb fegyver a szem alatti sötét karikák ellen








Ahogy telik az idő, egyre jobban kiül az arcra a stressz, az alváshiány és az aggodalom. A szorongós, problémákkal teli emberek szeme alatt általában fekete karikák, duzzadt táskásodás látható. Szakértők szerint az aromaterápia lehet a legjobb megoldás ezek eltüntetésére.


Mi is az aromaterápia?
Az aromaterápia során illatos növényeket, olajokat, párlatokat, különböző ásványi anyagokat alkalmaznak a megfelelő módon az egyén testi és lelki egészsége érdekében. Évszázadok óta alkalmazzák az aromaterápiát számos betegség leküzdésére. Sikeresen enyhíthetőek a stresszes tünetek, elűzhető segítségével az álmatlanság, fejfájás, arcüregi problémák, és más különböző betegségek.

Mi okozhatja a szem alatti sötét karikákat?
Leginkább az életkor előrehaladtával jelennek meg a sötét karikák, de okozhatja a stressz, kialvatlanság és különböző környezeti ártalmak is. Az eldugut orr-és arcüregek következtében a különböző allergiák is okozhatnak szem alatti karikákat, elszíneződést.

sötét karikák

Milyen illóolajat alkalmazzunk?
A sötét foltokat enyhíthetjük, ha helyileg egy kevés levendula, kamilla, muskátli, tömjén vagy narancsvirág olajat használunk. Ezek az olajak segítenek serkenteni a vérkeringést, így kisimul a bőr, halványodnak, majd idővel eltűnnek a színeződések is. Néhány cseppel a fenti illóolajokból keverjünk el egy kevés olívaolajjal, majd óvatosan kenegessük be vele a szem környékét. Két vattakorongot vizezzünk be, majd cseppentsünk rá két-három csepp illóolajat, és fektessük a szem alá. Hagyjuk ott húsz percen keresztül, majd itassuk fel a felesleget.



Forrás itt található: