Évszázadok óta ismert, jelentős és hatékony formája a test méregtelenítésének! – Próbáld ki Te is!







Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy a téli, hideg időben mennyei érzés ellazulni otthon egy forró vízzel teli kádban. 

Az érzést persze tovább fokozhatjuk. Például, ha fürdőzés közben magnéziummal kényeztetjük a szervezetünket.


A legtöbben tudjuk, miért fontos a vas és a kálcium a szervezetnek, a magnéziumról viszont még mindig keveset hallunk. Pedig ha azt mondjuk, hogy részt vesz az izomellenőrzésben, az energiatermelésben és a méregtelenítésben, akkor még csak a töredékét mondtuk el mindazon testi funkcióknak, amiben nagy szerepe van. Sajnos a legtöbb ember magnéziumhiányos – és nem is tud róla.

A bölcs nagymamák annak idején legalább havonta egyszer a családtagok elé tettek egy lavórt keserűsós (Epsom só) vízzel és ebben a vízben kellett a lábat áztatni legalább fél órán keresztül. Tudták, hogy ezzel a módszerrel igen nagy magnézium-löketet adhatunk a szervezetnek.

Az Epsom-sókat évszázadok óta használják sok különböző kultúrában. A hasznos tulajdonságai miatt alkalmazzák őket kertészkedésben, háztartási tisztítószerként és a test méregtelenítésére is. Ezek a sók nem drágák és szinte bármilyen kertészetben beszerezhetők.

Az Epsom-sókat egy sós vizű forrásról nevezték el, amely Angliában, az Epsom nevű községben található. Az Epsom-só abban különbözik a hagyományos sóktól, hogy ez egy természetesen előforduló tiszta magnézium- és szulfáttartalmú vegyület. Ezeknek az ásványoknak a hatóanyagai felerősítik a test méregtelenítő képességeit.



Az Epsom-sós fürdő egy jelentős és hatékony formája a test méregtelenítésének.



Magnézium-fronton azóta tovább romlott  a helyzet. A magnézium szintje a felére esett vissza a múlt századi mezőgazdasági technológiák változása miatt. Az ipari gazdálkodás elterjedésének következménye, hogy kimerült a talaj magnéziumtartalma, ráadásul a  modern étrend a zsír-, cukor-, só-és a fehérje felgyorsítják a magnézum kiürülését a szervezetünkből.



A megoldás a keserűsó, tudományos nevén hidratált magnézium-szulfát, ami a gyomorban nehezen szívódik fel, de tanulmányok kimutatták, hogy pezsgőfürdőben használva kiválóan hasznosul.



Miért ne próbálnánk ki? Kiváltképpp akkor, ha tudjuk, hogy a magnézium



– jótékony a szív és vérkeringésre, csökkenti a szabálytalan szívverést, megakadályozza az artériák megkeményedését, csökkenti a vérrögök képződését;

– javítja a szervezet inzulintermelését;
– segíti a méreganyagok, nehézfémek kiürülését a szervezetből;
– stresszoldó;
– csökkenti az izomfájdalamkat, görcsöket;
– hatékonyan hozzájárul a tápanyagok felszívódásához;
– megelőzi és enyhíti a migrénes fejfájást.


A jó hír, hogy mindehhez sokszor elég otthoni fürdő-szentélyedbe elvonulni és heti 1-2 alkalommal sófürdőt venni. Alkalmanként 30-40 perc és meglátjátok, mintha kicseréltek volna!




Igazi frissítő fürdőhöz recept:


-1 csésze tengeri só

-2 csésze Epsom só
-2 evőkanál szódabikarbóna
-10 csepp rozmaring illóolaj (100% természetes)
-10 csepp fenyő illóolaj (100% természetes)


Ellenjavaslatok: ne alkalmazzon Epsom-fürdőt, ha terhes, ha ki van száradva, vagy ha nyílt seb vagy égés van a bőrén. A szív- és érrendszeri betegek mindenképpen konzultáljanak egy szakorvossal, aki tisztában van az Epsom-sós fürdők hatásaival, mielőtt belevágnak!



Hogyan vegyünk Epsom-sós fürdőt?



Az első lépés, hogy szánjon magára legalább 40 percet, mert nagyjából 20 perc alatt távoznak a szervezetből a toxinok, a második 20 perc pedig arra kell, hogy a teste felszívja a fürdővízből az ásványokat. Töltse fel meleg vízzel a kádat!



Epsom-só adagolása:



30 kg alatti gyermekek: Adjon 150 g sót egy kád vízhez

30-45 kg közöttiek: Adjon 300 g sót egy kád vízhez
45-70 kg közöttiek: Adjon 450 g sót egy kád vízhez
70-90 kg közöttiek: Adjon 600 g sót egy kád vízhez
90 kg fölött minden további 20 kilónként adjon 150 g-mal több sót a vízhez!


További stratégiák az Epsom-fürdőzéshez



Jót tesz a bőrnek, ha még 100 g olíva olajat is önt a vízhez, mert a polifenolok beépülnek a bőrbe, így azok antioxidáns hatásait is élvezheti. Ha gyömbért vagy cayenne-i borsot ad a vízhez, megnövelheti a test hőjét, ezáltal gyorsabban izzadja ki a méreganyagokat. Bármennyit használhat egy evőkanáltól fél csészéig, hogy felgyorsítsa a folyamatot, ráadásul mivel ezekben a növényekben is vannak antioxidánsok, a méregtelenítést is megnövelheti velük.



Az Epsom-só mellett ne használjon szappant, mert az megzavarja az ásványi anyagok beszívódását és a méregtelenítést is! Próbáljon meg egy-két órát pihenni a fürdő után, kivéve, ha ízületi gyulladásai vannak: ilyen esetben mozogjon, amennyit csak tudsz, hogy megakadályozza a vértolulást az ízületeiben! A víz hőmérséklete soha ne haladja meg a 33 C fokot!



Jó fürdőzést!



Ha hasznosnak találtad nyomj egy LIKE-t is!

Forrás itt található: