Csökkentheti a rák kialakulásának kockázatát







A Tuft Egyetem szakemberei által végzett kutatás szerint a dió és a mogyoró a szívinfarktus, a vastagbélrák és a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát is csökkenti. A dióról sokáig úgy tartották, hogy nem egészséges, mert magas a zsírtartalma, azonban húsz év után bebizonyosodott, hogy egészséges élelmiszerről van szó. Valóban gazdag zsírokban, ám ezek egészségesek – hangsúlyozta Jeffrey Blumberg, a tanulmány egyik szerzője.

A kutatás során 76 ezer amerikai nőt és 42 ezer férfit kérdeztek étkezési szokásaikról. A kutatók arra szerettek volna választ találni, hogy azok a személyek, akik rendszeresen diót és mogyorót fogyasztanak egészségesebbek-e, mint azok, akik egyáltalán, vagy csak ritkán fogyasszák a csonthéjú növényeket.

A kutatási eredmények alapján Charles Fuchs, a bostoni Dana-Farber Rákkutató Intézet szakembere napi 30 gramm dió és mogyoró fogyasztását javasolja, hozzátéve, hogy ezek az élelmiszerek segítenek a test rugalmasságának a megőrzésében és az elhízás kockázatát is csökkentik.


Ha tetszett a cikk nyomj egy LIKE-t is!

Forrás itt található: