A legerősebb hatóanyagokkal rendelkező természetes fűszer!








A tormának az egészségre gyakorolt hatása már az ősidők óta ismert, úgy tartják, hogy ez a legerősebb hatóanyagokkal rendelkező természetes fűszerünk. Egészségünk karbantartása érdekében érdemes minél több tormát fogyasztani, főleg a hidegebb napok beálltával.

A legújabb kutatások bebizonyították, hogy a frissen reszelt torma baktérium- és vírusölő hatása félnapon át tart, tehát érdemes szeretni.


 torma_erosTegyük mindennapossá a torma fogyasztását, használjuk a természetes immunerősítőt ételeinkhez. A torma egy természetes antibiotikum, emellett pedig védi az ereket és a keringést is.

Élen áll a C-vitamint tartalmazó élelmiszerek listáján is, hiszen 100 gramm torma, 100 mg C-vitamint rejt magában. Védelmet nyújt a szív-és érrendszeri megbetegedésekben, és nagy szerepet játszik az anyagcsere szabályozásában, a méregtelenítésben. Nagy mennyiségben tartalmaz kalciumot, káliumot, magnéziumot, foszfort, glükózt és illóolajokat.

Ha emésztésünk nem működik rendesen vegyünk be 10-15 csepp tormalevet, és máris rendeződik a helyzet. Kifejezetten ajánlott azoknak is a torma fogyasztása, akik erős köhögéssel, köszvénnyel, veseproblémával vagy cukorbetegséggel küszködnek

1. Torma a túlsúly ellen

A következő recept gyorsan és hatékonyan segít megszabadulni a fölöslegesen lerakódott zsírrétegtől. Olyan nők, akik ezt a receptet alkalmazták, arról számoltak be, hogy sikerült napi 1 cm-től megszabadulniuk. Ez a recept segít, hogy távozzon a fölöslegesen felgyülemlett víz és zsír, javítja a látást és a hallást, a memóriát és az agy működését.

Hozzávalók: 125 gramm torma, 3 citrom, 3 evőkanál méz

Elkészítés: A tormát hámozzuk meg és reszeljük le, majd pépesítsük turmixgéppel, közben keverjük hozzá a citromot és a mézet is. A keletkezett massza pépes állagú kell legyen. Tároljuk a hűtőszekrényben, és naponta kétszer étkezések előtt együnk belőle egy-egy teáskanállal. Három hétig fogyasszuk, majd tartsunk egy hét szünetet.

2. A tüdő egészségéért

Hozzávalók: 10 gramm torma, 200 ml meleg víz

Elkészítés: A hagyományos módon készítsünk teát a tormából, majd osszuk három részre, és a nap folyamán igyuk meg. Forrón kell fogyasztani.

3. A jó emésztésért

Hozzávalók: 1 liter fehérbor, 50 gramm torma

Elkészítés: Reszeljük jó apróra a tormát, majd adjuk hozzá a liter fehérborhoz. Tároljuk sötét helyen, naponta igyunk belőle 100 ml étkezés után.


4. A szív-és érrendszer egészségéért

Hozzávalók: 5 kanál sárgarépalé, 5 kanál reszelt torma, 3 citrom, 2 csésze méz

Elkészítés: A hozzávalókat keverjük jól el, majd tegyük egy hermetikusan záródó üveg edénybe. Hideg és hűvös helyen tároljuk, fogyasszunk belőle egy kanállal naponta háromszor evés előtt.

torma (1)

5. A nyirok mirigyek aktivizálására

A nyirok aktivizálására tormát alkalmazzuk. Ez a leghatékonyabb gyógynövény, ami gyorsan és tartósan képes megindítani a nyirokkeringést.
A népgyógyászatban is használták,  nagy eredménnyel.

Legjobb folyékony formában bevinni a szervezetbe. Ezért TORMABORT kell készíteni.

Elkészítése:

– befőttes üveg
– 10 dkg torma lereszelve
– 1 üveg jó minőségű fehér bor

A bort ráöntjük a tormára.
3 napon keresztül állni hagyjuk, de amennyiszer csak lehet jól megrázzuk, hogy a bor még jobban átvegye a torma hatóanyagait.
Utána 7 napon keresztül meleg helyen pihentetjük, de már nem rázzuk. Csak pihen a bor.
Ezután leszűrjük és visszaönthetjük a boros üvegbe. Hűtőben kell tárolni.

Adagolás: napi 3 cl
Ez valójában egy tinktúra, ami mindig alkohollal készül.

Érdekesség

A régi időkben a tormát gyógynövényként termesztették, csak később vált a főtt és füstölt ételek közkedvelt ízesítőjévé.
A torma csípősségét, erősségét enyhíthetjük, ha a frissen reszelt állapotban néhány percre betesszük a sütőbe, vagy ecetes cukros vízbe rakjuk. Bélféreg űző hatása miatt a középkorban gyorsan elterjedt egész Európában.


Ha hasznosnak találtad nyomj egy LIKE-t is!

Forrás itt található: