Lajcsi szelet


Megosztás

 

Tészta:

    400 g liszt
    2 evőkanál kakaó
    2 evőkanál méz
    2 tojás
    200 g cukor
    50 g vaj
    2 kiskanál szódabikarbóna


Krém:

    1 csomag puncs puding
    1 csomag vaníliás puding
    3-3 dl tej
    4-4 evőkanál cukor


    200 g puha vaj
    + 2 evőkanál porcukor
    1evőkanál rum


Tetejére:

    100 g étcsokoládé
    1 evőkanál olaj



Elkészítés:

    A kakaót, mézet, cukrot, tojást és vajat gőz felett összeolvasztjuk, melegítjük.
    Utána a szódabikarbónás liszthez forgatjuk egy hablapát segítségével, majd a végén kézzel jó összegyúrjuk.
    A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
    A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk és 35x25 cm-es téglalappá nyújtjuk mindegyiket, majd vajazott lisztezett gáztepsi hátulján 8(!) percig sütjük mindegyiket.
    A vajat kikeverjük a porcukorral.
    A pudingokat külön megfőzzük a 3-3 dl tejjel és 4-4 evőkanál cukorral, majd hideg vízbe állítva, kevergetve kihűtjük. A vajat megfelezve mindegyik pudingot kikeverjük vele.
Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal! Köszönjük!


Elkészítése itt található: