Hozzávalók:
6 tojás sárgájája
6 evőkanál cukorral
1 dl olajat
6 enyhén púpozott evőkanál liszt
1/2 csomag sütőpor
2 csapott evőkanál kakaó
6 tojás fehérjét
1 csipet só
A gesztenyekrémhez:
50 dkg gesztenyemassza
25 dkg mascarpone
20 dkg porcukor
2 evőkanál rum vagy 1 teáskanál rumaroma
kb. 1 dl tejet
1 üveg cseresznye vagy meggybefőtt
Csokimázhoz:
10 dkg étcsokoládé
10 dkg tejcsokoládé
1 evőkanál olaj
A sütőt 180 fokra melegítsük elő.
A tortaformába (26 cm-es vagy ennél kisebb) vágjunk sütőpapírt.
A tojásfehérjéket a csipet sóval kemény habbá verjük.
Tovább a recepthez még több képpel: