Házi nutella recept! 15 perc alatt!


 

Megosztás


Hozzávalók 500 grammhoz

200 g mogyoró (pörkölt, sótlan)

    170 g csokoládé - ét (45-59%-os)
    100 g csokoládé - tej
    1 evőkanál kristálycukor
    3 evőkanál vaj
    3 evőkanál kakaópor - holland
    1 csipet só - csökkentett nátrium tartalmú

Elkészítése:

A mogyorót egy serpenyőben megpirítjuk - akkor jó ha pattog - de vigyázzunk, hogy ne égessük meg. Majd egy konyharuhával ledörzsöljük a héját.

Közben gőz felett felolvasztjuk az ét-, és tejcsokoládét.

A mogyorót aprítóba tesszük és 2-3 menetben krémessé őröljük. Majd egy késes aprítóba tesszük, hozzáadjuk a vajat, kakaóport, cukrot, sót és kb. 2 percig krémessé aprítjuk. Tipp: Minél nagyobb teljesítményű az aprítónk, annál krémesebb lesz a krémünk. Darabosan sem rossz, legalább látszik rajta, hogy házilag készült ;)

Ha felolvadt a csokoládé, akkor hozzáöntjük a mogyorós masszához és további 3 percig krémesítjük.


Forrás itt található:
 http://aprosef.hu/hazi_nutella_recept