Utazási kedvezmények 2016 Kiknek jár idén a legtöbb kedvezmény?









Ingyen utazhatnak:
- Első és másodosztályon a 6 évesnél fiatalabb gyermek, de ha elmúlt 3 éves és külön ülőhelyet foglal el, akkor 50%-os jegyet kell neki venni.


- Ingyenesen utazhatnak a hadirokkantak és kísérőik, valamint a hadiözvegyek is bármely viszonylatban, korlátlan számban, első osztályon, és az IC-vonatokon is!
- Másodosztályon ingyen utazhatnak a menekültek is!
- Ingyenes az utazás a 65 év feletti EU-s állampolgároknak belföldi viszonylatban, korlátlan számban, és a határon túli 65 éven felüli magyaroknak is.



90%-os kedvezménnyel utazhatnak:
- Az óvodás csoportok akkor, ha legalább tízen vannak. Ilyenkor előzetes és írásos bejelentés kell, hogy megkapják a kedvezményt, és a velük utazó 3 kísérőnek is jár ez a kedvezmény.
- Az állami gondozottaknak is ez a kedvezmény jár, és 10 gyermekenként két fő kísérőnek is.
- A nappalis és esti tagozatos diákoknak is jár a 90%-os kedvezmény 18 éves korukig vagy a középiskolai tanulmányok befejezéséig, és bérletet is 90%-os kedvezménnyel vehetnek. A felsőoktatási intézményben tanulók részére 90%-os kedvezmény a lakóhely és a tanintézet között jár, korlátlan számú utazásra.
- A fogyatékkal élőknek és kísérőiknek is kilencven százalékos kedvezmény jár, bármely viszonylatban és korlátlan számban.
- Erre a kedvezményre jogosultak a gyógypedagógiai intézetben tanulók, a fogyatékosságban szenvedő szociális otthoni gondozottak, kísérőik és látogatóik a lakóhely és a tanintézet, illetve a lakóhely és a gyülekezőhely között.
- Ez a kedvezmény jár a nagycsaládosoknak, egy vagy két szülő és a velük együtt utazó három saját gyermek estén, valamint a képzésben részt vevő munkanélkülieknek a lakóhely és a képzés helye között.

Még több közérdekű cikk itt található: KATTINTS IDE

Forrás itt található: