Lemondhatunk A Családi Pótlékról – Vagy Akár Januártól Szüneteltethetik Is









A jelenleg érvényes jogszabályok alapján a “a családi pótlékra jogosult személy az igényelbíráló szervnél megtett egyoldalú nyilatkozatával, indokolás nélkül lemondhat a számára megállapított családi pótlék vagy a családi pótlék általa meghatározott részének folyósításáról. családi pótlék szüneteltetése megvonása

A családi pótléknak nincsen hatása a családi adókedvezményre ebben az esetben, vagyis ha a család lemond a családi pótlékról, attól még a családi adókedvezményt igénybe veheti!






Miért mondhat le valaki a családi pótlékról? Jó anyagi helyzetben lévő családok, akár azt is megengedhetik maguknak, hogy jótékonysági célra ajánlják fel a családi pótlékot. Tavasz szeptember óta kötelező a gyermekek óvodáztatása vagyis kötelező a gyermeknek óvodába járatása, amennyiben a család ennek nem tesz eleget, akkor megvonhatják tőlük a családi pótlékot! Vannak szülők, akik ezzel nem értenek egyet, nem akarják kötelező jelleggel 3 éven keresztül óvodába járatni, akkor akár le is mondhatnak a családiról..



Még több közérdekű cikk itt található: KATTINTS IDE

A teljes cikk itt található: