KÖZÉPKORÚAK, NYUGDÍJ ELŐTT ÁLLÓK FIGYELEM - HA EZT BECSÜLETESEN ELINTÉZI TÖBB LEHET A NYUGDÍJA - MEGÉRI! EGYSZER MINDENKINEK MEG KELL CSINÁLNI!

Tájékoztatjuk, hogy 2013. január 1-jétől a nyugdíjtörvény, a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény (a továbbiakban: Tny.) 96/B-D. §-aiban bevezetett adategyeztetési eljárás keretében van lehetőség a biztosítottak, volt biztosítottak nyugdíjra jogosító szolgálati idejének megállapítására.
Az adategyeztetés során lehet kérni a nők kedvezményes öregségi nyugdíjára, a megszerzett korkedvezményre, átmeneti bányászjáradékra, balettművészeti életjáradékra jogosító idejének megállapítását is.


Fontos számunkra, hogy az adatok tisztázását megelőzően a későbbi nyugdíj alapjául szolgáló adatok már az aktív korban, járulékfizetőként, a jogszerzéshez közeli időpontban megismerje, és – szükség esetén – az esetlegesen eltérő adatokról a nyugdíjbiztosítást tájékoztassa annak érdekében, hogy a tisztázásra ne a majdani nyugellátás megállapítása során, a tényleges jogszerzést követően évek, évtizedek múlva kerüljön sor.


Még több közérdekű cikk itt található: KATTINTS IDE

A teljes cikk itt található: