ÍGY kérhet támogatást komplett szemüvegre, szemüvegkeretre, vagy szemüveglencsére az OEP-TŐL!









Néhány szemüvegkeretet és lencsefajtát a társadalombiztosítás is támogat, persze nem a legdivatosabb modelleket.
Az Országos Egészségügyi Pénztár (OEP) általuk támogatott szemüvegekre néhány ezer forintos kedvezményt adnak. Támogatás csupán az OEP által kijelölt keretekre vagy lencsékre jár. A támogatás igénybevételéhez először is
lakóhelyünk szerinti illetékes szemorvoshoz kell ellátogatni és vizsgálat után RECEPTET KÉRNI!
Ennek fejében a kedvezmény bármely optikai üzletben beváltható.
A támogatás mértéke átlagosan 2500 forint.

A támogatott szemüvegekre általában pár ezer forintos kedvezmény jár, és ezek kizárólag az OEP által kijelölt darabok lehetnek. Az igénybevétel a lakhelyünkhöz közeli, illetékes szemorvosnál kezdődik, ahol a vizsgálat után receptet kell kérni. Ennek köszönhetően a pár-ezer forintos kedvezmény az ország bármely optikai üzletében beváltható. Átlagosan olyan 2000-2500 Ft kedvezmény szokott járni.

Egy dologra mindig ügyelni kell: A nagyobb bevásárlóközpontokban és benzinkutakon árult, előre legyártott dioptriás szemüveg és napszemüvegek inkább kárt okoznak.






a támogatott vény beváltása, közgyógyellátási igazolvánnyal rendelkezőkre is vonatkozik, akik akár ingyen is kaphatnak szemüveget, ha az OEP által 100%-ban, támogatott termékek közül választanak. DE nem mindenki!Ez a lehetőség kizárólag közgyógyellátás jogcímén 18 év alatti betegek számára. És + 6-os dioptriától van csak ilyen.


Tehát előbb a KÖZGYÓGYELLÁTÁSI igazolványt KELL kiváltani a lakóhely szerint illetékes Önkormányzat szociális osztályán, ahhoz, hogy az ingyenes látásjavító
szemüveg-termékek igénybe vehetők legyenek!

Gyógyászati segédeszköz támogatás – szemüvegre, szemüvegkeretre, kontaktlencsére

A hazai gyógyászati segédeszköz választék társadalombiztosítási (tb) támogatás és ármegállapítás szempontjából két nagy csoportra, a „nem támogatott”, azaz közfinanszírozásban nem részesülő eszközök, illetve a tb támogatásba befogadott eszközök körére osztható. Az egészségbiztosítás a gyógyászati segédeszközök árához, javítási-, illetve kölcsönzési díjához nyújt támogatást (ún. ártámogatás), ha a támogatott eszközt az orvos vényen, a megfelelő támogatási jogcím és egyéb adatok megjelölésével rendeli.

Szemüveglencse és szemüvegkeret, kontaktlencse és kontaktlencse-tartozék a 14/2007. (III. 14.) EüM rendelet 14. számú melléklete szerinti vényen rendelhető!

Hol tájékozódhat?
1. A kezelőorvostól.
2. Forgalmazótól
3. Az OEP honlapjáról

A gyógyászati segédeszközök támogatására vonatkozó, a következők szerinti adatokat az OEP folyamatosan, minden naptári hónap 20. napjáig tájékoztató jelleggel a honlapján közleményben teszi közzé.

A támogatással rendelhető gyógyászati segédeszközökről az OEP honlapján szabadon és ingyenesen hozzáférhető, a közleménynél szélesebb adat tartalmú internetes eszközkatalógus érhető el a gyártó által rendelkezésre bocsátott részletes adatok alapján.

Itt tájékozódhat a támogatott szemüvegkeretekről >> http://sejk.oep.hu/content.php?s=catalog

Még több közérdekű cikk itt található: KATTINTS IDE

Forrás  itt található:
http://palyazatfigyelo.info/2016/01/22/oep-tamogatas-szemuvegre-szemuvegkeretre.php