CSOK 2016 – Még Be Sem Indult Az Új Szocpol De Máris Változnak A Feltételek









A kormány nem változtatott a családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK) azon kritériumain, amelyek a támogatások, kedvezmények visszafizetéséhez kapcsolódnak – mondta 

Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán. Eltörölték viszont – ahogyan az a korábbi kijelentések alapján várható volt – a 30 millió forintos értékhatárt az új lakások vásárlásánál és építésénél – számolt be az államtitkár.

A kormány az igénylési feltételek között a társadalombiztosítási jogviszonyhoz és a munkaviszonyhoz mindenképpen ragaszkodik, a többi kritériumot könnyítette, hogy a kedvezmények minél több családhoz jussanak el. Csok 2016 - változtak az új szocpol csok feltételei

A kormány szerdán a kamattámogatott hitelnél is eltörölte a 30 millió forintos értékhatárt új lakások vásárlásánál, illetve építésénél.
Hornung Ágnes szerint a kritériumrendszer biztosítja, hogy a támogatásokat, kamattámogatott hiteleket megfelelően visszafizessék. A bankok az igénylők feltételrendszerét megvizsgálják, ez biztosítja, hogy ne alakuljon ki a korábbi devizahitel-lufihoz hasonló esemény.

Még több közérdekű cikk itt található: KATTINTS IDE

A teljes cikk itt található: