Cafeteria Elemek 2016: Cafeteria Igen, Bérlet Nem Jár A Kismamáknak









Bizonyos béren kívüli juttatások a szülési szabadság idején is igénybe vehetők. Érdemes előre utánajárni, szabályoz-e külön erre vonatkozóan bármi a munkáltató. Összeszedtük, mire számíthat a szülést követően egy édesanya. cafeteria 2016 változások

 A szülési szabadság alatt is járhatnak bizonyos béren kívüli juttatások a kismamáknak. A Munka Törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény (Új Mt.) 127. § (5) bekezdése kimondja, hogy a szülési szabadság tartamát a kifejezetten munkavégzéshez kapcsolódó jogosultságot kivéve, munkában töltött időnek kell tekinteni.





Ezzel a törvénnyel az egyenlő bánásmód elvének egy speciális érvényesülési esete áll fenn, amely szerint nem lehet megkülönböztetni az szülési szabadságon lévő munkavállalót más, összehasonlítható helyzetben lévő munkavállalótól, kivéve a kifejezetten munkavégzéshez kapcsolódó jogosultságok tekintetében. Így van az, hogy a szülési szabadságon lévő édesanyáknak nem kell biztosítani a munkába járáshoz kapcsolódó bérletet, vagy a munkavégzéshez szükséges ruhapénzt, de az Erzsébet-utalványt már igen.



Még több közérdekű cikk itt található: KATTINTS IDE

A teljes cikk itt található: