Friss új támogatás jön rokkantaknak és megváltozott munkaképességűeknek

Az év végére vadi új foglalkoztatási támogatás bevezetését tervezi a kormány a megváltozott munkaképességűek, rokkantak megsegítésére.Új segítség jön a megváltozott munkaképességűeknek!

Unios forrásból támogatná a kormány a megváltozott munkaképességűek munkába állását.

A kormány év végén komplex és kiemelt program indítását tervezi a megváltozott munkaképességű emberek munkaerő-piaci integrációját segítendő 10 milliárd forintos támogatással – közölte Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a jobbikos Vágó Sebestyén írásbeli kérdésére.

Az Országgyűlés honlapján közzétett válaszában az államtitkár jelezte, hogy az uniós támogatással megvalósuló projekt mellett napirenden van a jelenlegi szabályok áttekintése is a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának további növelése érdekében.


Rétvári Bence közlése szerint a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásának ösztönzése munkavállalói oldalon is megvalósul. A munkáltatói adóterhek csökkentését célzó rehabilitációs kártya alapján több mint 30 ezer fő után veszik igénybe a járulékkedvezményt.

Kitért arra is, hogy a vonatkozó kormányrendelet alapján a munkáltatók a rehabilitációs foglalkoztatás keretében felmerülő bér- és többletköltségekre pályázat útján nyerhetnek támogatást. Ezáltal idén 30 375 megváltozott munkaképességű személy foglalkoztatása valósul meg 34 milliárd forintból.

A megváltozott munkaképességűek számára az Új Széchenyi Terv részeként nyílt lehetőség rehabilitációs szolgáltatásokra és képzésekre összesen 23,5 milliárd forintból a TÁMOP program keretében. Ennek eredménye 7731 érintett bértámogatással történő elhelyezkedése, 6000 személy átképzése, valamint speciális szolgáltatások nyújtása – részletezte a parlamenti államtitkár.

Jelezte: a nyílt munkaerő-piaci elhelyezkedést segíti a rehabilitációs ellátás folyósítása melletti, heti 20 órában megengedett munkavégzés.

Még több közérdekű cikk itt található: KATTINTS IDE


Forrás itt található:
http://palyazatfigyelo.info/2015/12/15/friss-uj-tamogatas-jon-rokkantaknak-es-megvaltozott-munkakepessegueknek.php