Ezek A Legnépszerűbb Termálfürdős Települések









A kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma alapján továbbra is Hévíz a legnépszerűbb termálfürdős település, de a külföldről érkező turisták körében is szinte behozhatatlan előnye. A belföldi vendégek körében Hajdúszoboszló az első, Zalakaros pedig megelőzte a harmadik helyre csúszó Hévízt. termálfürdők magyarországon



A Központi Statisztikai Hivatal ismét publikálta a településszintű turisztikai adatsorát. Ez alapján a Termál Online elkészítette a termálfürdős települések toplistáját a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma alapján.Termálfürdős település alatt azokat a községeket és városokat érti a portál, melyek fő turisztikai attrakcióját a termálvíz jelenti. Magyarán az oda látogató és ott vendégéjszakát eltöltő turisták többsége számára ez jelenti az adott helyen az első számú vonzerőt.


Az összesített adatok szerint a top 10 település sorrendje ugyanaz volt 2014-ben, mint 2013-ban; a vendégszámok tekintetében történtek változások. Tavaly az egymilliós vendégéjszaka-szint alá került Hévíz, de így is jelentős előnnyel vezeti a termálos üdülőhelyek toplistáját. A korábbi évihez képest növekvő forgalmat tudott 2014-ben felmutatni: Hajdúszoboszló, Bükfürdő, Zalakaros, Gyula, Visegrád, Egerszalók és Cserkeszőlő. Sárvár és Harkány esetében pedig stagnálását látni.

Még több közérdekű cikk itt található: KATTINTS IDE

A teljes cikk itt található: