ELKÉPESZTŐ SEGÍTSÉG JÖN A MAGYAR CSALÁDOKNAK! - 25 MILLIÓ FORINTOS TÁMOGATÁST KAPHATNAK A MAGYAR CSALÁDOK!









Balog: óriási lépés következik!

A gyermekvállalás, a gyermeknevelés segítését előmozdító intézkedéseket emelte ki a kormány családpolitikai intézkedései közül az emberi erőforrások minisztere a csalad.hu internetes portálnak adott karácsonyi interjújában.



Balog Zoltán emlékeztetett arra, hogy a kormány 2010-ben elindított programja kimondja: elfogadhatatlan, hogy Magyarországon a gyermekvállalás szegénységi kockázat legyen. Ennek jegyében vezették be a lehető legszélesebb körben a családi adókedvezményt, támogatják az otthonteremtést és könnyítették meg a szülők munkavállalását a gyermek nevelése közben az ellátások megtartása mellett, akár részmunkaidőben is – tette hozzá.


Nagy előrelépésnek nevezte azt is az emberi erőforrás miniszter a családi otthonteremtési kedvezmény megjelenését 2015-ben. “2016-ban pedig ismét óriási lépés következik: azoknak a házaspároknak, akik három gyermeket vállaltak vagy vállalnak, s ezt tíz éven belül teljesítik, tízmillió forint vissza nem térítendő támogatás jár családi otthonteremtési kedvezmény keretében, felvehetnek tízmillió forint kedvezményes kamattámogatott hitelt három százalék alatti kamattal, és akár ötmillió forintig vissza tudják igényelni az önerőből épített lakásuk, házuk áfáját. Ez huszonötmillió forint. Ezzel a háttérrel el lehet indulni az életben” – fogalmazott a miniszter.

Még több közérdekű cikk itt található: KATTINTS IDE

A teljes cikk itt található: