Akár öt milliót is elengedhetnek a tartozásodból – így működik a lehetőség!









Eddig mindössze 51 adós lépett be a magáncsőd rendszerébe, ami szinte semmi ahhoz képest, hogy előzetesen legalább 20 ezerre becsülték azoknak a magyar családoknak a számát, akiken segíthet a csődvédelem. Ugyan az igényléshez elképesztő mennyiségű dokumentumot kell benyújtani, azonban megérheti csatlakozni, ugyanis a csődvédelemmel akár 5 millió forint adósságot is elengedhetnek a hitelezők.


Mennyit engedhetnek el?
Az elengedés mértéke a magáncsőd igénylésének első két lépcsőjénél teljes mértékben a felek megállapodásától függ. Emiatt ott akár sokkal nagyobb kedvezményeket is kiharcolhatunk, mint akkor, ha a harmadik lépcsőben a bíróság állapítja meg, mennyit kell majd törlesztenünk. 


Több mint két hónapja igényelhető a magáncsőd, és az előzetes becslések szerint 20 ezer bajbajutott magyar családon segíthet a rendszer, azonban eddig mindössze 51 adós lépett be a magáncsődbe. Ennek több oka is lehet:
A belépéshez szükséges dokumentumok több száz oldalasak és bonyolult a kitöltésük, igaz, részletes kitöltési útmutató van hozzá.

A törvényhez kapcsolódó 17 rendelet csak az ősz folyamán később került kihirdetésre, így bizonytalanok voltak a rendszer feltételei. Emellett a törvény is módosult, így más feltételek mellett léphetnek be az adósok a csődvédelembe (ezzel cikkünk második felében foglalkozunk részletesebben).


Még több közérdekű cikk itt található: KATTINTS IDE

A teljes cikk itt található: