A CHIPS EGÉSZSÉGES ALTERNATÍVÁI










A csipsz ízletes és megfizethető, sokan rendszeresen eszik is a krumpliszirmot. De a legtöbb esetben már krumpli sem kerül az összetevők közé, továbbá ízfokozók, méreganyagok sokaságát használják előállításához, ami nem a legjobb szervezetünk számára. Nem árt figyelembe vennünk, hogy napi egy zacskó chips elhízást, szívbetegséget, cukorbetegséget, magzatkori elváltozást és rákot is okozhat.
Ezért álljon itt egy lista, melyik alternatívát kínál a krumplisziromra:

banan-chipsFotó:Flickr.com

Cékla-csipsz: az antioxidánsokban gazdag cékla sokkal egészségesebb a krumplinál. Melegítsük elő a sütőt, vágjuk minél vékonyabbra a céklát, öntsük se olívaolajjal, majd tegyük tepsibe a szeleteket. Vigyázzunk arra, hogy a szeletek ne kerüljenek egymásra, és használjunk sütőpapírt. 20-35 percig süssük 160 Celsius fokon, attól függően, hogy milyen vastagok a szeletek. Ha megsült az egyik fele, fordítsuk meg, majd hagyjuk kihűlni, és friss kakukkfűvel szórjuk meg. Banán-csipsz: ha valami finomat és ropogóst kívánunk, válasszuk a banán-csipszet. Vágjunk fel vékonyra 3-4 banánt, majd áztassuk be 1-2 kanál citromlébe. 1-2 perc után tegyük szalvétára a szeleteket, és ha felszívta a nedvességet, tegyük sütőbe. Két óra sütés után fogyasztható. Padlizsán-csipsz: a padlizsán számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, ráadásul rostokban is gazdag. A sütési eljárás hasonló a fentiekben ismertetett módszerekhez. A sütési idő 40 perc, félóra után pedig forgassuk meg a szeleteket. Amikor megforgatjuk tegyünk még hozzá egy kis olajat.



A teljes cikk itt található: