Több tízezren kapnak hivatalos levelet – nem fognak örülni neki!









Sajnos manapság rengeteg, olyan ember, család van aki legalább egy közműszámlával tartozik, a legtöbben ennél sokkal több számlát nem fizetnek.Ha nem tud fizetni első körben egy fizetési emlékeztető érkezik, melyet egy fizetési felszólítás végül pedig egy kikapcsolási értesítő követ!A szociálisan rászorulóknak több lehetősége is van azonban arra, hogy elkerüljék a “fagyhalált”.

A legejelntősebb összegű tartozásokat a villamos energia egyetemes szolgáltatóknál halmozták fel az állampolgárok.A statisztikák alapján az ország 20-25%-ának van valamilyen közműszmla tartozások, ami nagy számot jelent, hiszen ez azt jelenti, hogy az ország negyedének van elmaradása a közműszmlák tekintetében!

A Magyar Energiahatékonysági Intézet állaáspontja alapján a rezsicsökkentés tartalékai kimerültek, a kormányzat elért a falig, így már nincs lehetőség a további rezsicsökkentésre.

Unios szinten Magyarországon alacsonyak a gáz és az áram árak, ennek ellenére a lakosság hatamas tartozást halmozott fel.Magyarországon jelenleg 1 millió háztartás kimondottan szegény, nekik idén télen is fel kell tenniük a szomorú kérdést, hogy eszne-e vagy fűtenek az idén télen.

Mi lehet a megoldás, ha tartozunk, képtelenek vagyunk fizetni a számláinkat!

 A közműcéget több lehetőséget is felajnlanak azoknak a családoknak, akik nem tudják fizetni a számláikat.Az Elműnél például késedelem esetén először fizetési emlékeztetőt, majd fizetési felszólítást, végül kikapcsolási értesítőt küldenek.

Első lépésben jön az emlékzetető, mely után 5 napig van lehetőségünk részletfizetési kedvezményt vagy fizetési haladékot kérni!Erre évente 1 alkalommal van lehetőségünk!



A teljes cikk itt található: