FRISS HÍR – szinte minden hivatalos iratod INGYEN lesz januártól!









A korábbi híresztelésekkel eltérően még több hivatalos irat, dokumentum lesz ingyenes, mint azt hittük.Elképesztő bürokrácia csökkentési csomagot nyújtott be a kormány, melynek keretében rengeteg illetéket, eljárási díjat törölnek el, így rengeteg pénzt spórolhatunk meg egy egy hivatalos irat illetve papír elintézésekor!

2016-ban 10 milliárd forint állami pénzt szánnak az illetékek és eljárási díjak eltörlésére.Ez a 10 milliárd forint jövőre mind a lakosság zsebében marad!Az, hogy melyik illetékeket törlik el nem hasra ütés szerűen döntötték el, felméréseket végeztek a hivatalokban és ennek alapján alakult ki a végleges lista, melyet Lázár János nyújtott be elfogadásra az Országgyűlésnek!

Ezek lesznek ingyenesek a magánszemélyeknek :

1. erkölcsi bizonyítvány kikérése, évente 4 alkalommal ingyenes lesz
2. ingyenes lesz a személyi igazolvány is
3. ingyen kapjuk majd a lakcímkártyát is jövőre
4. ingyen lesz a névváltozás és családi állapot változás miatti okmánycsere is
5. az eltulajdonított okmányok pótlásának ügyintézése is ingyenes lesz
6. ingyenes lesz a diákigazolvány is
7. az első jogosítvány kiadása is teljesen ingyenes, illetékmentes lesz!
8. ingyenes lesz a mozgáskorlátozottak parkolási igazolványának cseréje is
9. ingyenes lesz a a mezőgazdasági és erdészeti gépkezelői jogosítvány
10. ingyenes lesz adókártya pótlása is, amennyiben azt eltulajdonították!
11. ingyenes lesz a pedagógus igazolvány is


A magánszemélyek mellett a vállalkozók is örülhetnek ugyanis évente négy alkalommal ingyenes lesz a cég cégkivonatának, cégbizonyítványának és cégmásolatának kiállítása ha ezt a cég egyik tagja vagy a cég képviselője kéri ki.Megszüntetik a számviteli beszámoló közzétételéért fizetendő igazgatási szolgáltatási díjat.

“Illetékmentessé és igazgatási szolgáltatási díjmentessé válhat a kormány által rendeletben kihirdetett vészhelyzet folytán bekövetkezett építménykárok helyreállításával összefüggő bontási, építési és a használatbavételi engedélyezési eljárás.

A 160 négyzetméter alatti hasznos alapterületű egylakásos lakóépület bontási, építési, módosított építés és használatbavételi engedélyezési eljárásáért sem kellene fizetni. Öröklés esetén a tulajdonjog változás ingatlan-nyilvántartási bejegyzése és a haszonélvezeti jog bejegyzése is illetékmentes lehet a törvény hatályba lépése után.” 



A teljes cikk itt található: