Ezt most azonnal érdemes ellenőrizned a Facebook fiókodban, ha jót akarsz magadnak!









Ezt most azonnal érdemes ellenőrizned a Facebook fiókodban, ha jót akarsz magadnak!

Új kereső jön a Facebookra, ami nem feltétlenül jelent jót Neked..Nem csak Te, hanem bárki más is sokkal könnyedebben talál meg, olyan dolgokat, melyeket akár évekkel ezelőtt posztoltál ki és legszívesebben elfelejtenéd őket…most újra nyilvánosságra kerülnek!De tehetsz ellene!

A Facebook csapata a múlt héten végre nyilvánosan is bejelentett, hogy a a közösségi oldal végre egy normális keresőt kap. a közösségi oldal végre egy normális keresőt kap.

Ha Te akarsz keresni valamit, akkor ez jó hír, de ahogyan az éremnek is 2 oldala van, hát ennek, nem csak Te tudsz könnyedén keresgélni majd, hanem az ismerőseid is könnyen tudnak majd kotorászni évekkel ezelőtt megosztott dolgaidban…

A Search FYI névre keresztelt újgenerációs Facebook-keresővel minden olyan bejegyzésre rá lehet látni, amit nyilvánosként osztott meg valaki – bármikor is tette azt.Valószínűleg már nem is emlékszel ezekre a dolgokra, de amint bekapcsolják az új keresőt azonnal elérhetővé válik ez az archív tartalom.



Bárki nagyon egyszerűen rátalálhat majd egy-egy olyan bejegyzésére, amit ma már nem feltétlen úgy gondol, és ami kellemetlenséget okozhat egy (új) munkahelyen vagy baráti társaságban.

Megoldást jelenthet ha a korábban kirakott posztjaid láthatóságát korlátozod, így senki olyan nem láthatja majd őket akiket nem szeretnél!

Hogyan teheted ezt meg? ITT VAN LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE :

Kattints a beállítások menüpontra
Ezután menj az adatvédelem fülecskére
Ezután kattints a “ki láthatja a dolgaimat” menüpontra.
Ha az oldalra jut, kattints a Régebbi bejegyzések korlátozása feliratra, majd a felugró figyelmeztetés átolvasása után a hasonló feliratú gombra.

Amint ezt megteszed már csak az ismerőseid fogják látni a korábban kiposztolt dolgaidat!



A teljes cikk itt található:
http://erdekes.org/2015/10/29/ezt-most-azonnal-erdemes-ellenorizned-a-facebook-fiokodban-ha-jot-akarsz-magadnak/