Használjuk ki az őszi zöldségek hihetetlen erejét, hiszen igencsak fel tudunk töltekezni a természet erejéből még a hideg beállta előtt. Készítsünk vitamindús leveseket.
Sütőtök
A sütőtök az egyik legegészségesebb őszi eledelünk. Száz gramm belőle 200 %-ban biztosítja a napi szükséges A-vitamin mennyiséget, és 20%-ban a C-vitamint. A tökben levő béta-karotin, melyet a szervezet az A-vitaminból állít elő, elengedhetetlen az egészséges élethez. Antioxidánst tartalma miatt a sütőtök megvéd számos betegségtől, és nagy szerepet játszik a bőr és a haj egészségében is. Külsőleg és belsőleg alkalmazva késlelteti az öregedés folyamatát. Triptofán tartalma miatt nagy szerepe van a boldogságért felelős szerotonin termelődésében. Fogyasszunk ősszel minél több ízletes és vitamindús sütőtök krémlevest.
A teljes cikk itt található:
http://www.tudasfaja.com/3-szuper-leves-ami-felturbozza-az-immunrendszert-es-ved-a-betegsegek-ellen/