A jázmintea pozitív előnyei







A jázmintea ízesítéssel készül. Ilyenkor a tealevelek mellé virágokat tesznek, és addig együtt hagyják őket, amíg a tea át nem veszi a virág aromáját. Ezután a teát óvatosan sütőbe teszik. A jó minőségű teáknál ezt a folyamatot többször megismétlik.

Bármilyen levélből készíthetünk jázminteát: zöld-, fehér, oolong vagy akár fekete tea levelekből is, bár a jázmin édeskés aromájához a zöld illik a legjobban, ezért ez a leggyakrabban előforduló kombináció.


Segít a fogyásban
Kutatásokkal bizonyított, hogy a jázmintea jótékony hatással van a zsírbontásra, így megfelelő diétával kombinálva hatékony segítséget jelenthet a fogyókúrázóknak.

Erős antioxidáns
A jázminteában található antioxidánsok segítenek a szervezetnek a szabad gyökök elleni küzdelemben. A szabad gyökök oxidálódott molekulák, melyek párosítatlan elektronokkal rendelkeznek, ezek pedig a szervezetben keringve más molekuláktól vonnak el elektronokat, hogy párba tudjanak rendeződni. Ez a folyamat káros az egészségre nézve, ezért fontos, hogy megelőzzük a szabad gyökök kialakulását.

Küzd a baktériumok ellen
A jázmintea táplálja a szervezetünkben lévő, a mindennapi léthez elengedhetetlen, emésztéshez szükséges baktériumokat.
Mivel fogyasztása elősegíti a megfelelő mértékű méregtelenítést, így fontos szerepe lehet az olyan megbetegedések megelőzésében, mint a krónikus hasmenés vagy a gyomorfekély.

Segítségével megelőzhető a rák

Kínai tudósok már az 1990-es években patkánykísérletekkel bizonyították, hogy az általuk vizsgált 5 teaféle közül a jázmin tea bizonyult a leghatékonyabbnak a rák elleni küzdelemben.
Csökkenti a koleszterint
A jázmintea segít a különböző zsírok lebontásában, így hatékonyan csökkenti a koleszterin szintet is, mellyel megelőzhetőek a szív megbetegedései.

Nyugtatja az idegeket
Az aromaterápiában a jázmint mint nyugtató illóolajat alkalmazzák.
Mára ez kutatásokkal alátámasztott tény; egy 2005-ös tanulmányban a Kiotói Egyetemen végzett kísérletek résztvevőinél érezhetően alacsonyabb szívverést mértek, azoknál, akik jázmin aromás terápia alatt álltak.

Csökkenti a megfázás és az influenza kialakulásának lehetőségét
A jázmintea antibakteriális hatása segít megelőzni a meghűléses-, illetve influenzás megbetegedéseket. A nedű fogyasztása akkor is segítségünkre lehet, ha már megvan a baj, így hát a téli időszakban különösen ajánlott.

Diabétesz
Az elmúlt évek során a jázmin tea a diabétesszel folytatott harcban is méltó helyre küzdötte fel magát, mind a már kialakult betegséget, mind a megelőzést tekintve.

Erősíti az immunrendszert
A számtalan előnye mellett a jázmintea az immunrendszerre is jótékony hatást fejt ki. Fogyasztásával megelőzhetőek a szívrendszeri-, rákos-, és immunbetegségek, hiszen antioxidánsokban kifejezetten gazdag. Az immunrendszer az elsődleges védvonal a betegségekkel szemben, így figyeljünk rá oda!

Ízületi bántalmak


Nem is gondolnánk, de a jázmintea sokszor segít a különféle ízületi bántalmakon és díszkomfortérzeten.


Ha hasznosnak találtad nyomj egy LIKE-t is!

Forrás itt található: