3 természetes gyógymód vesekő ellen





A vesék létfontosságú szerveink, hiszen hozzájárulnak ahhoz, hogy szervezetünk egészségesen működjön, azáltal, hogy megtisztítják a méreganyagoktól a vérünket is.

A normális vérkeringéshez és –nyomáshoz egészséges vesék szükségesek, melyhez elengedhetetlen a megfelelő anyagcsere és a kalcium, D-vitamin harmonikus felszívódása.


Az egészség fenntartása érdekében fontos, hogy a veséket méregtelenítsük, tehermentesítsük időnként. A következőkben néhány olcsó, természetes és könnyen elérhető méregtelenítési módszert ajánlunk.


1. Sárgarépa és uborkalé

Naponta háromszor fogyaszthatjuk egy hónapig, majd tartsunk kéthónapos szünetet. Készítsünk egy pohár friss sárgarépalevet, egy pohár uborkalevet és egy csésze kukorica bajusz teát. Ez utóbbi elkészítéséhez tegyünk fel egy liter vizet forrni, majd vegyük le a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni és tegyünk bele egy evőkanál szárított és aprított kukoricabajuszt, majd fedjük le az edényt és hagyjuk állni 20 percet. A kukoricabajuszt gyógynövényüzletekben be tudjuk szerezni vagy mi magunk is gyűjthetünk és száríthatunk kukoricáról leszedve. Ez egy nagyon aktív természetes vesetisztító, víz-és vesekőhajtó. Húgyúti fertőzések esetén is ajánlott.

2. Dinnyelé citrommal

A görögdinnyének nagyon nagy a víztartalma és sok olyan anyagot tartalmaz, melyek felelősek a méregtelenítésért és tisztításért. A citrom, akárcsak az összes citrusféle segít az erek rugalmasságának megőrzésében. C-vitamin tartalmának köszönhetően pedig segíti a sejtek és szövetek regenerálódását.

Jó tudni, ha túl nagy mennyiségben és rendszeresen fogyasztunk C-vitamin tartalmú ételeket, akkor még hozzásegíthetünk a vesekőképződéshez. Éppen ezért szükséges, hogy a megfelelő formában és mennyiségben juttassuk be a szervezetünkbe. A dinnye és citromlé keverékéből reggel éhgyomorra fogyasszunk el egy nagy pohárral két héten keresztül, majd tartsunk két hetes szünetet. Egy nagyobb szelet dinnyét tegyünk a turmixgépbe, majd keverjük el egy kanál citromlével. A dinnyében a magokat is hagyjuk benne, hiszen kiváló antioxidáns tulajdonsággal rendelkeznek.



3. Turmix keresztesvirágúakból

A keresztesvirágúak, mint például a káposzta, brokkoli, karalábé, valóságos csodát jelentenek a vese tisztítása és egészségének megőrzése szempontjából. Egy nagy szelet vöröskáposztát, egy közepes szeletekre vágott zellergumót és egy negyed fekete retket turmixoljunk össze. A kapott levet a nap folyamán étkezések előtt fogyasszuk. Jó mindig frisset készíteni, hiszen az elkészítés után pár órával már veszít a tápanyagkészletéből a vegyes zöldséglé. Ne felejtsük el, ezt a levet lassan és ráérősen kell kortyolgatni.


Ha hasznosnak találtad nyomj egy LIKE-t is!

Forrás itt található: