Szeptembertől minden kisgyerek ingyen ehet napi háromszor







Szeptembertől minden kisgyerek ingyen ehet napi háromszor

Szeptembertől napi háromszori ingyenes étkezést biztosítanak a bölcsődés és óvodás gyermekeknek – ismertette a kormány döntését a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Lázár János elmondta: csak a leggazdagabb szülőknek kell térítési díjat fizetni, az ingyenes étkezés pedig 320 ezer gyermeket érint majd.

A tárcavezető arról is beszámolt, hogy a 25 és 55 év közötti mezőgazdasági dolgozókra is kiterjesztik a munkahelyvédelmi akciótervet, s az érintettek foglalkoztatását 14,5 százalékos járulékkedvezménnyel segítik.

A rendelet bevezetését eredetileg csak 2016. év elejétől tervezték, de most mégis arról döntöttek, hogy az új szabályozás már idén szeptembertől érvénybe fog lépni, így a gyermekek legnagyobb részének biztosított lesz a napi háromszori étkezés teljesen ingyenesen.Csak a jómódú családoknak kell továbbra is fizetni a gyermek étkeztetéséért!

A 3 éves kort betöltők kötelező óvodáztatása nemcsak oktatási, pedagógiai segítséget jelent a hátrányos helyzetű családoknak, hanem az étkeztetés biztosítását is.Ingyenes étkeztetésben részesülnek azok a bölcsődés és óvodás gyerekek, akik családjában az egy főre eső nettó jövedelem nem haladja meg a minimálbér 130 százalékát.

A tárcavezető szavai szerint jelenleg is komoly tömegek részesülnek ingyenes vagy támogatott étkeztetésben, a bölcsődések esetében 26 százalék, az óvodásoknál 46 százalék, míg az általános iskolások körében 58 százalék ez az arány.


Ha hasznosnak találtad nyomj egy LIKE-t is!

Forrás itt található: