Így teszi tönkre az egészséget az energiaital







Az energiaitalok káros hatásait már számtalan kutatás bizonyította. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy sokan (köztük rengeteg fiatal) még mindig nem foglalkoznak az intelmekkel.
cocaine
Az energiaitalokat eredetileg azért fejlesztették ki, hogy azonnal energiát adjanak az erős fizikai megterheléshez.
Ezzel szemben manapság sokan arra használják őket, hogy reggel felébredjenek, vagy este tovább fennmaradhassanak. (Bár ez még mindig jobb eset, mint aki szimplán üdítőként fogyasztja, naponta akár egy litert is.)
 Az eredeti célt figyelembe véve jól látszik, hogy ezeket az italokat manapság nem megfelelően használjuk, s ez számos káros hatás felerősödéséhez vezethet.
A leggyakoribb gondok
Az energiaitalok magas koffeintartalmuk végett szívproblémákhoz vezethetnek, hiszen érezhetően megemelik a vérnyomást, ami rettentően veszélyes az egészségre nézve.

A nevükben is benne van, hogy energiát adnak, amit ha nem használunk fel, a kilók észrevétlenül is felszökhetnek. Kiemelten akkor, ha gyakran, napi, heti rendszerességgel fogyasztunk e termékekből.Ráadásul az energiaitalok jóformán blokkolják az anyagcsere folyamatokat, ami egyúttal a méreganyagok felhalmozódásához is vezet, miközben a vitaminok kiürülését elősegíti.


Energiaital és alkohol
 A dobozok hátulján is feltüntették a gyártók, miszerint nem szabad ezt a két italt kombinálni, mégis túl gyakran látni a szórakozóhelyeken, hogy az emberek mit sem törődnek a figyelmeztetéssel.



 Pedig nem ártana foglalkozni vele, ugyanis a termékek felerősítik egymás káros hatásait. A koffein felpörget, elnyomja az alkohol bódító hatását, ami nem csupán erősebb másnapossághoz, hanem komoly egészségügyi vészhelyzetekhez (pl. eszméletvesztés, s ezáltal fulladásos halál) vezethet.

Testi hatásokból lelkiek
 A szervezeted érzi, hogy nem használtad fel azt a sok energiát, amit bevittél a szervezetedbe. Ettől nem friss leszel, hanem feszült, ideges, sőt, mivel ezek az italok a depresszió kialakulását is elősegítik még rosszkedvű is.

 Az energiaital csak akkor nyújtja a tőle várt hatást, ha nem használnod rendszeresen, illetve ha tényleg fizikai megpróbáltatás előtt állsz. Ekkor növelheti a teljesítőképességedet, ellenkező esetben nem csak a szervezetedre, hanem a lelkedre is negatív hatást fejt ki.

Mérgezést is okozhat
Nem szabad átsiklanunk afelett sem, hogy nem csupán az alkohol okozhat mérgezést, s nem csak a drogot lehet túladagolni. Bizony ez az energiaitalok esetében is előfordulhat, éppen ezért nagyon fontos, hogy erre gyermekeid figyelmét is felhívd.


Nagy mennyiségű energiaital-fogyasztás esetén a szívműködés érezhetően felgyorsul, a bőr kipirul, s lelohaszthatatlan izgatottság jellemzi az egyént. Ilyen esetben azonnal orvost kell hívni, mert akár a szívműködés is megállhat.

Nagy mennyiségben fogyasztva

Ha hosszútávon is nagy mennyiségben fogyasztod az energiaitalt, akkor az nem „csak” mérgezést válthat ki aktuálisan, hanem a későbbiekben is komoly problémákat generálhat. Gyengíti a szívizmokat, ami e létfontosságú szerv túl korai leállását válthatja ki.

Emellett másik fő negatív hatása, hogy nagyon megterheli a veséket, jelentősen növeli a vesekő kialakulását, ami egyáltalán nem egy könnyen és fájdalommentesen legyűrhető betegség.

Az immunrendszert is gyengíti, így sokkal hajlamosabb leszel betegségeket elkapni, s egyúttal a meglévő, aktuálisan tünetmentes kórokat sem fogod tudni egykönnyen legyőzni.

“Továbbá tele van károsabbnál-károsabb összetevőkkel, amelyek nagymértékben hozzájárulnak a rák kialakulásához”.


Ha hasznosnak találtad nyomj egy LIKE-t is!

Forrás itt található: