A legjobb természetes öregedésgátlók







Vannak bizonyos antioxidáns “tele erő és vitalitás élelmiszerek”, amelyek lendületet adnak, védik és erősítik szervezetünket, hogy életünk hosszabb és egészségesebb legyen.

Itt van 8 élelmiszer, amely igen erőteljes öregedés gátló tulajdonságokkal bír. Jól hatnak az egészségünkre és megjelenésünkre, ugyanakkor meg is hosszabbitják életünket. Naponta fogyasztani kellene ezekből a gyümölcsökből és zöldségekből annak érdekében, hogy remekül érezzük magunkat.


A keresztesvirágúak és más nagy zöld leveles zöldségek

A természetes egészséggel foglalkozó táplálkozási szakértők istenitik a nagy zöld leveles zöldségeket – és jó okkal. Ezek a lenyűgöző, tápanyaggal teli zöldségek folsavat, kalciumot és sok más tápanyagot tartalmaznak, amelyek támogatják a csontok egészségét, védenek a kognitív hanyatlás ellen és segítenek megelőzni a korral járó szem problémákat is. Ennél is fontosabb az, hogy erős rákellenes hatással is rendelkeznek.

A keresztes virágú zöldségekben gazdag étrend, mint például a sok brokkoli evés, segít csökkenteni a memória hanyatlás kockázatát. A keresztes levelü zöldségek, mint a kelkáposzta, mángold, zöld levelesek mint a spenót és a sóska, mindenféle étel, sültek, saláták, raguk, főzelékek és levesek finom kiegészitői lehetnek.

Sárgabarack

Ez a kis gyümölcs törékenynek látszik, de a csomagolás erős öregedés gátló puncsot tartalmaz. A világos narancssárga külső a karotinoidokból származik, amelyek erőteljes antioxidánsok. Segítenek megelőzni a szívbetegségeket, csökkentik a rossz koleszterin szintjét, és védenek a rák ellen. Testünk átalakítja a béta-karotint A vitaminná, amely hozzájárul a szem, bőr, a haj, fogíny és a mirigyek egészségéhez.

Sok-sok éves kutatás bebizonyította, hogy a sárgabarack rendelkezik a legnagyobb mennyiségü és a legkülönbözőbb karotinoidokkal bármely más étel közül. Kiválóan regenerálja a testnedveket, szomjúságoltó és méregtelenítő.

A bogyós gyümölcsök

A tudósok megállapították, hogy a bogyós gyümölcsök tartalmazzák a legtöbb antioxidánst, többet mint bármilyen más gyümölcs. A kelkáposzta és a spenót az egyedüli olyan zöldségek amelyek antioxidáns tartalma eléri a friss bogyós gyümölcsökét. A friss bogyók fitokemikáliákkal is tele vannak, mint például az antocianin, amelyet összefüggésbe hoznak bizonyos daganatok alacsonyabb előfordulási esélyével, kevesebb húgyúti gyulladással, jobb memória funkcióval és egészséges öregedéssel.

A bogyók kiváló forrásai a quercetinnek. E flavonoid rákellenes és antioxidáns, szívbetegségek ellen is véd. A bogyók gyulladásgátló tulajdonságai lassítják az öregkori memória vesztést. A kutatók arról számolnak be, hogy az áfonya segít lassítani a kognitív romlást, ami egyébként az Alzheimer-kórral együtt jár.

Az olaszok híresek hosszú élettartamukról és arról, hogy milyen méltóságteljesen öregszenek. Az olívaolaj nagy részét képezi a mediterrán diétának. Tele van nagyon egészséges omega-3 zsírsavakkal. Ezek a zsírok nem csak abban segítenek, hogy mindig soványak maradjunk, hanem szívbarátok is, csökkentik a gyulladási folyamatokat, csökkentik a koleszterinszintet és javítják a bőr vérkeringését, valamint az emésztést. Mindezek a tényezők egészségesebb testhez és hosszabb élethez vezetnek.

Vad alaszkai lazac

A hatalmas antioxidáns mennyiséggel amit a lazac elfogyasztása eredményez, a bőr ragyogóbb lesz mint valaha. A vad lazac rózsaszín árnyalata étrendjéből származik, a tápanyagban gazdag krill elfogyasztásából ered. Egy egészséges adag jótékony astaxanthin van mindegyik falatban, amely jelentős gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik. Egy másik antioxidáns a lazacban az ásványi szelén védi az egészséges sejteket a szabad gyökök elleni küzdelemben. Segíti a pajzsmirigy működését is, amely szabályozza az ember súlyát és általános közérzetét.

Paradicsom

A paradicsom evése segíthet megvédeni a bőrt, német kutatók szerint.  Az önkéntesek naponta egy kis pohár paradicsompürét ittak extra szűz olívaolajjal összekeverve 10 hétig. A mindennapos normál UV fénynek kitéve, a paradicsomot fogyasztó csoportban 40 százalékkal kevesebb volt a leégés, mint a csupán olívaolajat fogyasztó kontrollcsoportban. A mágikus összetevő a paradicsomban a likopin, amely védi a bőrt az oxidációtól. Ez az oka annak, hogy az eredmények kevesebb leégést és ráncosodást mutattak. A paradicsom egy kis egészséges olívaolajjal való megbolonditása segit a likopin metabolizálásában.



Nyers mandula

A mandula tele van nehezen beszerezhető E-vitaminnal. Egy kis maroknyi belőle fedezi a napi E vitamin szükséglet felét. Érdemes tiszta, feldolgozatlan formában fogyasztani.

Amikor a kutatók a különböző vitaminok és ásványi anyagokat hatásait vizsgálták 65 év feletti emberek mozgáskoordinációjára, reakciósebességére és egyensúlytartásukra tekintettel, az egyetlen vitamin ami különbséget tett az az E-vitamin koncentrációja volt a szervezetükben. A leggyengébb önkéntesek fizikai teljesítménye a legalacsonyabb E vitamin szinttel volt összefüggésbe hozható. Az agilisabb résztvevők szervezetében ebből a vitaminból megfelelő mennyiség állt rendelkezésre. Ez az a vitamin amely semlegesíti a szabadgyököket izmainkban és az idegrendszerünkben.

Avokádó

A legjobb minőségű omega-3 zsírsavakat tartalmazza. Az avokádó egyike a leginkább lúgosító élelmiszereknek. Az avokádónak igen magas az E-vitamin tartalma, amely elengedhetetlen a ragyogó bőrhöz, csillogó hajhoz és a ráncok távoltartásához. Egye nyers salátaként vagy friss citromot csavarva rá, sózva, borsozva izlés szerint.



Ha hasznosnak találtad nyomj egy LIKE-t is!

Forrás itt található: