Világos piskótához:
4 tojás
8 dkg liszt
8 dkg cukor
késhegynyi sütőpor
Kakaós piskótához
4 tojás
6 dkg liszt
2 dkg kakaópor
8 dkg cukor
késhegynyi sütőpor
Locsolóvíz:
6 csapott ek. cukor
1 citrom héja vagy citrom aroma
2-3 ek. rum
2 dl víz
ezeket összeforraljuk
Krém:
1 l tej
2 cs. vaníliáspuding
18 dkg cukor
4 db tojás
A
piskótáknál a tojásokat a cukorral robotgéppel 10 percig verve, szép
magas habot kapunk, majd a sütőporos lisztet adagonként hozzászitálva,
szilikonlapáttal szépen beleforgatjuk. Sütőpapiros tepsiben,
előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. A kakaós piskótánál ugyanígy
járunk el, a kakaót a liszttel és sütőporral összekeverve szitáljuk a
habhoz.
Tovább a recepthez még több képpel:
http://barbikonyhaja.blogspot.hu/2012/01/somloi-galuska.html