Hozzávalók a palacsintákhoz:
2 tojás
100 g liszt
1,4 dl 1,5 %-os tej
fél dl buborékmentes víz
10 g olaj
picsi só
Besamel:
20 g liszt
20 g kókuszzsír vagy olaj
2 dl tej 1,5 %-os
só, szerecsendió
Feltét:
4 db főtt tojás
120 g Tihanyi camembert
60 g sonka
Tetejére:
40 g reszelt trappista
Elkészítés:
Főzzük meg a tojásokat.
A
tésztához a tojást kézi habverővel összekeverjük, a liszt felével
csomómentesre keverjük, majd a vizet és a tej felét keverjük bele, aztán
a maradék lisztet, végül a maradék tejet, olajat és sót is
hozzákeverjük. Vagy ki ahogy szokta, inkább csak azoknak írom aki sosem
készítettek palacsintatésztát, mert nem lehet mindent egybe borítani és
összekeverni mert egy csomós massza lesz.
Tovább a recepthez még több képpel: