Hozzávalók:
Az alsó réteghez:
10 dkg vaj
5 dkg cukor
5 evőkanál kakaó
1 db tojás
15 dkg darált keksz
5 dkg durvára vágott mogyoró (vagy mandula, vagy dió), én mandulát használtam
15 dkg kókuszreszelék
A krémhez:
10 dkg vaj
fél dl tejszín
4 dkg főzés nélküli vaníliás pudingpor
25 dkg porcukor (nálam csak 17 dkg)
A csokoládé bevonathoz:
10 dkg étcsokoládé
2,5 dkg vaj
Elkészítés:
A vajat,
cukrot, kakaót gőz felett összefőzzük, majd félrehúzva belekeverjük a
már felvert tojást. Visszatesszük a gőz fölé és besűrítjük, bár nekem
nagyon nem sűrűsödött már. :)
Ezután a gőzről levéve, beleforgatjuk a többi hozzávalót.
Egy
25x25 cm-es (nagyobb nem jó csak kisebb) tálat, tepsit megtöltünk a
tésztával, jobban mondva, belenyomkodjuk kézzel. Gyerekek segíthetnek!
:-)