Mustáros, mézes pulykamell, rántott sajtos rizsgolyókkal


Megosztás

 

Hozzávalók:
1 pulykamell (kb. 60 dkg)
2 ek. magos mustár vagy sima
fél ek. só
1 mokkáskanál bors
2 ek. méz
néhány kanál olívaolaj
10 gerezd fokhagyma

A mustár, sót, borsot és a mézet összekeverjük, majd a húst, vagy nálam a felszeletelt húsokat bekenjük vele. Egy magas falú serpenyőbe kevés olajon megpirítjuk egy kicsit a húsnak mindkét oldalát, majd mellérakjuk a megtisztított, késsel kilapított fokhagymát. Ráöntünk 1 dl vizet, lefedve kb.50 percig pároljuk, majd picit lepirítjuk. A húson látható fekete "csigaürülékszerű" dolog, rozmaring és bazsalikom, amit frissen vágtam rá a sütés utolsó 10 percébe.

Tovább a recepthez még több képpel: