Hozzávalók a tésztához:
500 g liszt
200 g puha vaj
3 púpozott evőkanál tejföl
1 evőkanál cukor
20 g friss élesztő
csipet só
1 dl tej az élesztő felfuttatásához
Töltelék hozzávalói:
1 csapott evőkanál kakaó
100 g durvára darált dió
80 g cukor
50 g mazsola összevágva
1 evőkanál baracklekvár
és annyi tej amivel sűrű krémet főzünk
(Nálam
a kakaó és a mazsola kimaradt mert nem volt itthon, pedig nagyon
szerettem volna bele, ezért is írtam nektek így a receptet!)
Csokimáz:
150 g étcsokoládé vagy tejcsokoládé vagy vegyesen és 1 evőkanál olaj vízgőz fölött összeolvasztva.
Elkészítés:
Az élesztőt 1 kiskanál cukorral (nem xilittel! mert különben nem fut fel) a tejben felfuttatjuk.
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk.
Tovább a recepthez még több képpel: